SZC logo

Nógrád Megyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203048/013 | 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 50.

Intézmény logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 24.


Szabó Gábor

    Centrum Futsal Országos Döntő

    Nyírbátor 2024.04. 17-19.

    Centrum Futsal Országos Döntő

    Centrum Futsal Országos Döntő
    Nyírbátor 2024.04. 17-19.

    -Kép galéria-

    Ismét megrendezésre került a CEFU, a Szakképzési Centrumok Országos Futsal bajnoksága, amelyre 120 iskola nevezte be legtehetségesebb labdarúgóit, köztük a Balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Technikum is. A rendezvény szervezője a Mátészalkai Szakképzési Centrum. Minden állomáson a futsal hivatalos szabályai szerint folytak a küzdelmek.

    A cél az volt, hogy képet kapjunk arról, hogy a sportágazati képzésben pallérozódó labdarúgóink milyen minőséget képviselnek az ország más régióiban edződő társaikhoz képest, valamint a nálunk és a partner egyesületeknél folyó munkát is minősíteni tudjuk. Titkon reméltük, hogy ott leszünk az ország legjobb 12 csapata között, akik részt vehetnek a három napos nagydöntőn Nyírbátorban.

    A tornák lebonyolítása három lépcsőben zajlott. Először a megyei megmérettetés várt diákjainkra, ahol a Stromfeld Aurél Technikum és a Szondi György Technikum csapataival mértük össze tudásunkat.

    Meggyőző játékkal, kettős győzelemmel első helyen végeztünk és így kvalifikáltuk magunkat a Regionális döntőbe, amely Tiszafüreden került megrendezésre. Egy nagyon erős mezőny jött össze és minden csapat előtt egy cél lebegett, az első hely megszerzése, ugyanis csak a torna győztese juthatott az országos döntőbe. Öt csapat volt és körmérkőzés-szerűen mindenki játszott mindenkivel.

    A résztvevő csapatok:

    • Hámori András Szakközépiskola Tiszafüred
    • Varró István Technikum Karcag
    • Kreatív Technikum és Szakképző Iskola Szolnok
    • Sárvári Kálmán Technikum Eger
    • Szent-Györgyi Albert Technikum Balassagyarmat

    A mezőny erősségét mutatja, hogy a Karcag már több alkalommal is be tudott jutni a legjobb 12 csapat közé. A csapatunk játékosai olyan focit mutattak be a torna során, hogy a tornagyőzelem mellett kivívták az ellenfelek tiszteletét is. Hibátlan teljesítménnyel jutottak be az ország legjobb 12 csapata közé. Irány Nyírbátor!

    Hatalmas sikert értek el a játékosok és az iskola azzal, hogy bekerültek a Nyírbátorban megrendezendő országos döntőbe, amely háromnapos volt. A csapat és a stáb teljes ellátását állta a rendező Mátészalkai Szakképzési Centrum. A torna rendezése és színvonala fantasztikus volt. Azt bátran ki lehet jelenteni, hogy a résztvevő iskolák és csapatok a legmagasabb minőséget képviselték a labdarúgásban, azon belül a futsalban.

    A döntő résztvevői:

    1. Kárpátaljai Egán Ede Szakképzési Centrum Mátészalka
    2. Gépipari és Informatikai Szakgimnázium Szombathely
    3. Pogány Frigyes Technikum Budapest
    4. Andrássy Gyula Gépipari Technikum Miskolc
    5. Bercsényi Miklós Sportiskolai Technikum Győr
    6. Táncsics Mihály Technikum Veszprém
    7. Pollack Mihály Technikum Pécs
    8. Szent-Györgyi Albert Technikum Balassagyarmat
    9. 9 Árpád Technikum és Szakképző Iskola Székesfehérvár
    10. II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola Kisvárda
    11. Eötvös József Technikum Hódmezővásárhely
    12. Arany János Gimnázium és Technikum Berettyóújfalu

    Az első nap délutánján érkeztünk meg a szállodába, ahol a szobák elfoglalása és a vacsora után az edzőknek megbeszélésen kellett részt venni, ahol ismertették a döntő teljes programját, a szabályokat és sor került a négy hármas csoport sorsolására. Mi a harmadik csoportba kerültünk a Miskolc és a Székesfehérvár csapataival. Mindkét csapat játékosai akadémián edzenek, de nem láttam megilletődöttséget a játékosainkon. Olyannyira nem, hogy a Miskolccal döntetlent (3:3) értünk el, és két góllal is vezettünk sokáig, de sajnos büntetőkkel alul maradtunk, a Székesfehérvár csapatát pedig legyőztük (1:0), így a legjobb nyolc közé jutottunk.

    A következő napon a Veszprém csapatán keresztül vezetett az út a négy közé jutáshoz, aki a tavalyi bajnok. Sajnos alul maradtunk (4:2). El voltunk keseredve, mert több volt bennünk, de gyorsan fel kellett töltődni, mert újabb meccs várt ránk a Kárpátalja csapatával. Végig kreatívan, nagy iramot diktálva játszottunk, ami fantasztikus győzelmet (4:0) eredményezett. Ez új erőt adott a folytatáshoz, de az utolsó meccsen a Győr jobbnak bizonyult (4:2). Ezzel eldőlt, hogy csapatunk a 6. helyen zárta a tornát.

    Az eredményhirdetés után közös wellnessre is volt lehetőség. A csapatok iszonyatosan nagy játékerőt képviseltek, és ami nagyon kiemelkedő volt az a sebesség és dinamika, ami technikával is párosult.

    A gyerekek életre szóló élményekkel gazdagodtak, mi pedig sok tapasztalatot szereztünk. Fantasztikus eredményt értünk el és nagyon büszkék vagyunk a játékosokra!

    Köszönjük az iskola vezetésének, a Szakképzési Centrumnak a lehetőséget, hogy mindent biztosítottak a csapatnak, valamint köszönet a BSE Palóc Farkasoknak, a Talent 2019 SE-nek, hogy a játékosokat engedték a tornára, valamint a BSE egyesületének a buszért is. Ismét bebizonyosodott, hogy Nógrádban is vannak tehetségek és fel tudják venni a versenyt a sokkal komolyabb helyen nevelkedő labdarúgókkal is. Több játékosunkra is felfigyeltek!

    Fontos visszajelzést kaptunk arról is, hogy minőségi képzés folyik a Szent-Györgyi Albert Technikum sport ágazatán.

    Edzők

    Szabó Gábor, Mezei Gábor

    Keret:

    • Dombóvári Áron
    • Varga Gábor
    • Bozsó Máté
    • Mátyás Tamás
    • Berki András
    • Berki József
    • Duhonyi Bence
    • Géczi Nikolasz
    • Nyírjei Soma
    • Soós-Valenta Martin
    • Zólyomi Bence

    A torna végeredménye:

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Rendkívüli felvételi eljárás

    Rendkívüli felvételi eljárás

    2024. ápr. 29.


    Vajda Andrea

    Szép Magyar Beszéd verseny országos döntő - Győr

    Szép Magyar Beszéd verseny országos döntő - Győr

    2024. április 19-21.

    2024. ápr. 25.


    Major Krisztina


    Partnereink

    SZC logo

    Nógrád Megyei Szakképzési Centrum


    Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum

    2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 50.

    Telefon: +3635300975

    E-mail: szentgyorgyi@nmszc.hu

    OM azonosító: 203048/013


    2024Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum